tisdag 17 januari 2012

Första steget till vårarbete är inledd!


Nu kunde jag inte håller mig längre,jag tog fram de flersta av pelargonerna från vinterförvaringen.Första station är hallen under ett takfönster och belysning på kvällen.Varför hallen?det är lite svalare i hallen ca 18° dagtid.Alla plantor befriade jag från torra blad och de fick lite vatten.Oliverna står på samma plats nu,även de fick lite vatten.Idag såg jag att en av hortensior hatte gröna knoppar,så jag plockade fram krukorna och plockade bort alla torra blad även på dem,en skvätt vatten fick de med.Jag vet inte om de kanske står för varmt,men pga jag vattnade lite får de stå kvar ett tag.Tre stora pelargoner står kvar i pannrummet.Senare flyttas pelargoner till fönsterbänken,då kan jag använder platsen till sticklingar och frösådder.

4 kommentarer:

 1. Att du redan har börjat ordna med dina krukor! Och jag som tycker att mina just har kommit ner i källaren. (Hösten var ju lååång)
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske i tidigaste laget,upptäckte att det är lite väl varmt för hortensiorna.
   Ha det gott

   Radera
 2. Vad duktigt gjort. Jag ska också ta tag i mina pellisar inom kort. Kanske till helgen, vi får se.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ja inte så flitigt med frösådder.2hortensiakrukor åkte tillbaker till pannrummet,det är lite för varmt i hallen,drygt 18°

   Radera