fredag 19 augusti 2011

Trädgårdens framsida!

Trädgårdens framsida ligger mot norr,soligt vår och sommar.Oskyddat för nordan och vindarna från öst.Jag har en stor rabatt framför huset,resten är grus.Ingen gräsmatta här på denna sida.Rabatten är fortfarande undet uppbyggnad.Jag provar mig fram vilka växter som passa och trivs där.Nu är det inte mycket som blommar,höstgentianor är på G.
Del av min blandade "häck",till höger skymter blodboken som ser lite grön ut men är djup röd under sommsren.Den står i en kruka och blir klippt.För 2 år sedan tog jag upp den,klippte rötterna och planterade i en ny kruka,som man ser klarade den det.


Här ser det lite kal ut,nysroten syns knappt,det saknas växter ser jag.Idegranarna ät nyklippta.

Mot gatan har jag bla idegranar som jag klipper,lite små träd och buskar.Några rosor är kva men de flersta har jag grävt upp.(Rotskott)

Den stora bergbambun är en fröplanta från min bambu som dog den stora bambudöden.Under den ligger katterna när det är varmt.

Det finns en hel del att fyller med växter.Alledes för mycket bar jord,men en del kommer att växer till sig så småningom.

Jag har olika hostor i denna rabatt,de verkar trivas där.I bakgrunden skymtar en liten bit gräsmatta,den ledar in i rosgången och får vara kvar,än så länge tills jag kommer på något annat.

Från början var detta min Japanhörna,men det syns inte så bra nu.Bambun har blivit större än jag önskat och allt flytit in varandra.

Tre buxbombollar och Hostor,i framkanten skymtar blodboken.(Hittade den som pyttesmå fröplanta i skogen för länge sedan)
1 kommentar:

  1. Vad snyggt du verkar ha det på din framsida.

    Ha det gott, Kerstin

    SvaraRadera